El fotoperiodista vallesà Ricard García Vilanova, finalista al World Press Photo 2020

Ha estat nominat en la categoria de "Temes d'Actualitat"

El fotoperiodista santcugatenc Ricard García, finalista al World Press Photo 2020
El fotoperiodista santcugatenc Ricard García, finalista al World Press Photo 2020 | Ricard García Vilanova / ACN
Redacció
29 de febrer del 2020
El fotoperiodista santcugatenc Ricard García Vilanova ha estat nominat al World Press Photo 2020 en la categoria de "Temes d'Actualitat". García, especialitzat en zones de conflicte i crisis humanitàries, és finalista amb una fotografia que mostra un manifestant inconscient durant les protestes d'enguany a l'Iraq conegudes com la Tishreen Revolution.

Un altre català també ha estat nominat com a finalista al World Press Photo 2020. En aquest cas, el fotoperiodista barceloní Ramon Espinosa de l'agència Associated Press ha entrat en la categoria de Notícies d'Actualitat per una fotografia que mostra la devastació provocada per l'huracà Dorian a Bahamas.

El fotoperiodista sevillà Antonio Pizarro Rodríguez també ha estat nominat dins la categoria de Natura per haver capturat en una instantània el linx ibèric -el felí més amenaçat del planeta segons l'organització mundial World Wildlife Fund- en el Parc Nacional de Doñana.

El reconegut concurs de fotografia compta enguany amb la participació de més de 4.000 fotògrafs i 74.000 instantànies capturades arreu del món. Els guanyadors s'anunciaran el 15 d'abril a Amsterdam (Holanda).

El World Press Photo torna a Barcelona

L'exposició internacional de les fotografies guanyadores del prestigiós certamen es podrà visitar a Barcelona del 25 d'abril a l'1 de juny al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).