VÍDEO Veïns de Sabadell exigeixen «la residència pública ja» en la visita del conseller al SIE

El conseller Chakir el Homrani i l'alcaldessa Marta Farrés mostren bona sintonia per tractar el tema

La trobada entre Navas i el Homrani
La trobada entre Navas i el Homrani | Albert Hernàndez
26 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:23h
La visita de conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, a Sabadell, per inaugurar el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), al carrer de les Valls, s'ha trobat amb una concentració, al voltant d'una vintena de persones, que ha exigit "la residència pública ja", en referència al centre que s'hauria d'haver construït al sud de la ciutat.  El president de la Federació d'Associació de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ha aturat el Homrani abans d'accedir a les flamants instal·lacions i ha manifestat el malestar per aquesta demora i la necessitat urgent de comptar amb aquest equipament. "És un tema molt greu", ha dit Navas i ha emplaçat el conseller a negociar amb l'Ajuntament de Sabadell. 

El membre del Govern ha recordat l'acord arribat fa precisament un any amb l'anterior equip municipal i, posteriorment, en declaracions als mitjans, ha admès de la històrica reivindicació veïnal, però ha argumentat que aquesta "és una necessitat de tot el país i hem de mirar de quina manera hem de fer front a l'envelliment". 

També ha apuntat com una solució que "es compleixi l'esperit de la llei de dependència". Ha precisat que el 2019 es va tancar "amb la xifra més elevada en aquest àmbit, amb més de 1.500 milions d'euros. D'aquests 172 milions els va posar l'estat espanyol, més de 300 en copagaments i 1.000 la Generalitat". El titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha previst que en els propers 40 anys un de cada quatre catalans serà major de 65 anys, quan actualment ho és un de cada cinc. 

El Homrani ha explicat que en els pressupostos de 2020 hi ha previstos 35 milions d'euros d'increment per a l'atenció domiciliària, "la resposta prèvia d'una plaça residencial" i ha expressat la seva disponibilitat per reunir-se amb l'alcaldessa, Marta Farrés. Aquesta ha indicat que espera "una reunió bilateral" davant les "bones paraules" del conseller, amb la voluntat que "acabi sent una realitat el més aviat possible".
 

La concentració davant l'arribada del conseller Foto: Albert Hernàndez