Llibertat per a un monitor acusat d'abusar de deu menors d'una escola de Castellar

El jutge ha fixat mesures cautelars com visites mensuals als jutjats i la prohibició de sortir de l'estat espanyol

L'entrada als jutjats de Sabadell
L'entrada als jutjats de Sabadell | Albert Segura
25 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:47h
El titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha decretat la llibertat, amb mesures cautelars, per a un monitor, de 25 anys, acusat de ser presumpte autor d'un abús de deu menors, amb edats compreses entre els quatre i els deu anys, d'una escola de Castellar del Vallès. 

L'acusat va ser detingut el passat dimecres, 19 de febrer, pels Mossos d'Esquadra, tal com va avançar ABC i ha confirmat NacióSabadell de fonts policials. En la resolució judicial, el magistrat ha justificat la seva decisió, perquè no hi ha proves suficients i només "meres probabilitats lògiques". Això sí, ha fixat mesures com la compareixença mensual als jutjats de Sabadell, l'entrega del passaport, la prohibició d'abandonar l'estat espanyol i apropar-se a menys de 400 metres del centre. 

En el dictamen s'ha detallat que "l'indici més greu" contra l'acusat és una "troballa" de roba de menors al seu domicili, guardades en bosses de plàstic. Un fet que, com va declarar davant el jutge, eren peces que s'havia oblidat la canalla en les activitats dutes a terme i que no les havia desat al centre, "perquè tenia por que es perdessin i no volia que els pares poguessin exigir responsabilitats". 

Una decisió, tal com ha reflectit en el dictamen, que s'ha pres sense haver-se fet encara les declaracions d'aquesta desena de menors.  

Castellar rebutja la mesura

L'Ajuntament de Castellar, en un comunicat, ha rebutjat la resolució judicial. "No prioritza la protecció dels alumnes afectats", ha reblat i s'ha sumat a les peticions de la Fiscalia, en què reclamava prohibir l'entrada al municipi i apropar-se a menys d'un quilòmetre dels alumnes i les seves famílies.

Tanmateix, el consistori ha fet una crida per "respectar" la presumpció d'innocència i el dret a la intimitat dels infants afectats i les famílies denunciants.