La Comissió d’Ètica corrobora el nomenament del tresorer accidental

En la resolució, però, matisa que tot i complir amb la legalitat no "és el més idoni" que estigui encausat judicialment

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Albert Segura
NacióSabadell
25 de febrer del 2020
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:49h
La Comissió d'Ètica de l'Ajuntament de Sabadell ha validat el nomenament del tresorer accidental, després que la Crida per Sabadell el dugués aquest organisme per resoldre "qualsevol dubte", ja que figura com a investigat en la peça 21 del cas Mercuri. Una resolució que s'ha donat a conèixer aquest dimarts. 

En dita conclusió ha subratllat que el nomenament és "correcte" i que ni "la legislació ni el codi ètic contenen cap prohibició respecte als empleats públics que es trobin en una situació judicial", ja que, com ha indicat, la Constitució Espanyola empara la presumpció d'innocència fins que es demostra el contrari. 

Tot i així, malgrat que no incompleix el codi ètic, el fet d'estar encausat no "és el més idoni", ha matisat en la resolució. D'altra banda, ha reconegut que "des del punt de vista legal" no hi ha impediments per acumulació de tasques i per tot plegat, ha defensat la condició per ocupar aquest lloc de treball. 

Una designació accidental que s'ha produït després que el titular marxés, a principis d'any a desenvolupar les mateixes tasques però a l'Ajuntament de Cerdanyola, com a mínim durant un any, i des del consistori es va optar per aquesta interinitat mentre s'està treballant per fer un procediment per suplir la vacant.