Guanyem Sabadell vol declarar la ciutat lliure de maltractament animal

La formació presentarà una moció en el ple ordinari de setembre | Convertiria Sabadell en el primer municipi català en ser-ho

Redacció
18 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:58h
Marisol Martrínez i Miquel Soler, aquest matí en roda de premsa
Marisol Martrínez i Miquel Soler, aquest matí en roda de premsa | Albert Segura

Marisol Martrínez i Miquel Soler, aquest matí en roda de premsa. Foto: Albert Segura

 
El grup municipal de Guanyem Sabadell presentarà en el ple de setembre, que es celebrarà dijous que ve, una moció per declarar Sabadell ciutat lliure de maltractament animal. La proposta convertiria la capital vallesana en el primer municipi que adquireix aquest estatus.
 
La formació assenyala que des del passat mes de juliol el codi penal es va endurir per aquelles persones que cometin algun tipus d’infracció contra un animal, motiu pel qual consideren que cal establir un nou mecanisme que permeti castigar les persones que vulneren els seus drets. “Proposem que es dugui a terme la declaració de Sabadell lliure de maltractament animal i crear una taula amb entitats de defensa dels animals”, ha explicat el regidor de Guanyem Sabadell, Miquel Soler.
 
En aquest sentit, també es proposa que l’Ajuntament es personi com acusació particular en casos en què es maltracti un animal. Per aquest motiu apunten la necessitat de crear una xarxa coordinada amb altres municipis que ja han reconegut aquest estatus arreu de l’Estat espanyol, com ho són Saragossa, Logronyo, Santiago de Compostela o Terol.