Presó preventiva per a l'home acusat d'agredir sexualment una dona a Sabadell

La policia va haver d'usar el camió-escala dels Bombers per accedir a l'espai on el presumpte agressor s'havia amagat

Jutjats de Sabadell.
Jutjats de Sabadell. | ACN
NacióDigital
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 23:05h
El Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell, en funcions de jutjat de guàrdia, ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home de 30 anys acusat d'agredir sexualment una dona en un local de la Via Massegué de la ciutat. Així ho han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra.

I en l'auto emès pel jutge se l'ha acusat de ser presumpte autor d'uns delictes de trencament de condemna, agressió sexual, detenció il·legal, maltractament en l'àmbit sobre la violència de la dona i homicidi en grau de temptativa.

Ha justificat la mesura davant "el clar risc de reiteració delictiva", perquè torni "atemptar de nou contra la víctima". A més, no té residència legal a l'estat espanyol, així com manca de feina legal i familia, "amb l'excepció d'un fill, el qual la custodia estaria a càrrec de la Generalitat". Elements que possibiliten una fuga i, per tant, com ha subratllat, una resolució "imprescindible i proporcionada". 

Els fets van tenir lloc al voltant de les onze de la nit de divendres, quan la Policia Municipal va rebre la trucada d'un veí que afirmava que se sentien crits procedents de l'interior de l'immoble. En arribar al lloc dels fets, els agents van localitzar la víctima a la part de baix de l'edifici i van veure que el presumpte agressor s'havia tancat a la part de dalt.

La policia va haver d'avisar els Bombers per poder-hi accedir fent ús del camió-escala. Finalment, els agents van reduir l'home i van detenir-lo. En el moment en què la policia va intentar detenir el presumpte agressor, aquest va resistir-se i després, quan els agents el van baixar dins la cistella del camió-escala va intentar llançar-se dalt a baix.

A més, un cop dins del cotxe patrulla també va seguir autolesionant-se colpejant-se amb la mampara de seguretat del vehicle. Dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van traslladar la dona i l'home a l'Hospital Parc Taulí. El presumpte agressor va quedar ingressat i detingut. Els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació i aquest diumenge ambdós va prestar declaració. 

"Contradiccions" de les versions

En la resolució que s'ha enviat entre reixes a l'home, el magistrat ha apuntat "contradiccions" entre les versions manifestades per la denunciant a la policia, fetes el passat dissabte, i en dependències judicials, aquest diumenge. Així, va explicar que policies la van dur emmanillada a l'Hospital Taulí, un fet que la Policia ha negat. També, que "era impossible que l'investigat li tregués el sostenidor", perquè, "mai en duia", en canvi, a la comissaria va detallar que li va treure.

Un altre dels relats que no "concorden", com ha ressaltat en la resolució judicial, és amb les agressions. Va descriure cops laterals al cap contra una vorera amb força i contra el tronc d'un arbre. A més, "una brutal pallissa de més d'una hora". Però l'informe mèdic forense recull "hematomes i excoriacions a la cara". És a dir, com ha conclòs, "lesions lleus". 

Tanmateix, l'auto del jutge ha deixat clar que "hi ha indicis d'un delicte de maltractament", a més d'haver trencat l'ordre d'allunyament, perquè els Mossos han notificar dos judicis i ell mateix ho va admetre "en respostes al seu advocat". I la detenció va tenir lloc a pocs metres de la víctima. Per tot plegat, ha trobat justificat enviar-lo a presó. 

L'intent de suïcidi