Rubio: «La reobertura dels centres cívics a l'agost és una victòria dels veïns»

Els cinc equipaments oberts van registrar més de 5.000 usos

Redacció
18 de setembre del 2015
El govern municipal valora molt positivament la reobertura de centres cívics durant l’agost, després que els últims anys tots aquests equipaments s’haguessin mantingut tancats durant aquest mes de l’estiu. Així ho ha expressat la tinenta d’alcalde de Coneixement i Participació, Glòria Rúbio, que ha qualificat la mesura com "una fita i una victòria dels veïns i veïnes". Els cinc centres que l’Ajuntament va mantenir oberts durant l’agost (Ca n’Oriac, Creu de Barberà, La Concòrdia, Torre-romeu i Can Puiggener) van registrar un total de 5.033 usos durant aquest mes. 

La bona acollida de la reobertura per part de la ciutadania i el funcionament global dels equipaments portarà el govern municipal a estudiar les possibilitats per repetir l’experiència l’any vinent o plantejar ofertes similars. "Com a nou govern, al juliol vam prendre, amb poc marge de temps, la decisió d’obrir centres cívics a l’agost perquè enteníem que era un servei necessari però sobre tot perquè volíem donar resposta a la demanda que, en aquest sentit, ens havien fet arribar els ciutadans i ciutadanes", apunta Rubio. La regidora considera que ara caldrà veure, partint del diàleg amb els veïns i les entitats, com millorar la proposta, tot analitzant les possibilitats per introduir noves activitats. 

Per equipaments, el que ha registrat més usos ha estat el centre cívic de la Creu de Barberà, amb un total de 1.558. Ca n’Oriac n’ha sumat 1.452; Concòrdia, 1.328; Torre-romeu, 555 i Can Puiggener, 140. La mitjana diària d’usos entre tots els centres ha estat de 229 persones. Els equipaments de la Creu de Barberà, Ca n’Oriac i la Concòrdia han registrat una mitjana cadascun de l’entorn de 70 usos diaris. "El fet que un centre tingui menys afluència no vol dir necessàriament que l’any que ve no s’obri a l’agost. Cal mirar els perquès i prendre les mesures adients un cop analitzada cada situació", comenta la regidora. 

Del total d’usos, el 75% corresponen a la sala relacional, un 6% als espainternet o wifi, un 2% a activitats (bàsicament reunions o trobades internes d’entitats) i un 17% a usos breus com consultes, informació municipal. Pel que fa a l'edat de les persones que han fet ús de les sales relacionals, en un 73% eren majors de 60 anys.