Denuncien un abocament d'amiant i runes a Sant Pau de Riu-sec

Cs demana a l'Ajuntament de Sabadell la retirada "immediata"; el consistori garanteix els tràmits per fer-ho i la investigació policial oberta

Restes de fibrociment entre les runes
Restes de fibrociment entre les runes | Cs Badia
NacióSabadell
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:33h
El regidor de Cs Sabadell, José Luis Fernández, ha denunciat un abocament d'amiant i runes a la zona de Sant Pau de Riu-sec, concretament a prop de la depuradora. Fernández ha reclamat que el consistori sabadellenc "ordeni la retirada immediatament" i que s'investigui la procedència d'aquesta acumulació de residus. 
 

L'acumulació de brossa a Sant Pau de Riu-sec Foto: Cs Badia

 

Ha qualificat de "greu" aquest fet, perquè, com ha dit, "porten diverses setmanes a la zona" i ha recordat que "l'amiant és altament contaminant per al medi ambient i implica importants riscos per a la salut de les persones".

Concretament, aquest abocament el partit, la secció de Badia, en té constància des del passat 11 de febrer, quan van fer una piulada i que va tenir la resposta de l'Ajuntament, que garantia haver iniciat els tràmits per fer-ho. A més, informava que la Policia Municipal de Sabadell havia engegat una investigació per descobrir els responsables.  El regidor de la formació taronja ha assenyalat que espera que els responsables municipals, a més que facin la recollida d'aquests elements, es dugui a terme "amb les màximes condicions de seguretat", pel perill que suposa l'exposició a l'amiant i les seves fibres i partícules es desplacen per l'aire. 

 

Restes de l'abocament a la zona de Riu-sec Foto: Cs Badia