Una vintena de comparses i unes 1.700 persones al Carnestoltes d'enguany de Sabadell

No només hi haurà festa al centre de la ciutat, també als barris

Un moment de la rua de l'any passat
Un moment de la rua de l'any passat | Juanma Peláez
NacióSabadell
20 de febrer del 2020
Actualitzat el 21 de febrer a les 16:57h
23 comparses i al voltant de 1.700 persones. Aquestes seran les xifres del Carnestoltes d'enguany, que torna a organitzar el grup Disbauxa, amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell. Una festivitat que s'allargarà durant tres dies i que arrencarà aquest divendres i durant tot el cap de setmana estarà farcit d'activitats, però la festa grossa serà diumenge, amb la rúa de Carnaval.

Aquest divendres, el programa s'obrirà amb la batucada, a partir de les 21 hores, i el pregó, a la plaça Doctor Robert. Tot plegat, amb foc i petards a càrrec de Forques de Can Deu, Diables de la Creu Alta, Sentinelles d’Arkëmis i Bruixes del Nord. Dissabte, diverses cites, al migdia, a la mateixa plaça Doctor Robert, s'elaborarà la Catxaruta, la sopa calenta de Carnaval de Sabadell, que es degustarà la nit, després que s'hagin aconseguit els ingredients al Mercat de la Creu Alta. A les 17 hores, en aquest mateix punt, hi ha previstos tota mena de tallers de màscares, de maquillatge, animació infantil i concurs de disfresses.

Diumenge el dia gran del Carnestoltes. A a les 12 hores, a la plaça Sant Roc, totes les seccions de l’Esbart Sabadell Dansaire exhibiran els seus balls, que s’acabaran amb el Ball de gitanes del Vallès. A les 17 hores començarà la rua, a la cruïlla de l’avinguda de Francesc Macià amb el carrer de Francesc Layret. La comitiva seguirà per la carretera de Prats de Lluçanès, la plaça de la Creu Alta, l’avinguda de l’Onze de Setembre, la plaça de les Dones del Tèxtil, la via de Massagué, la plaça de l’Àngel, el passeig de Manresa, el passeig de la Plaça Major, la plaça del Doctor Robert i la Rambla, fins a la cruïlla de l’avinguda de Barberà amb la Gran Via.
 

El Carnaval omple els carrers de Sabadell Foto: Juanma Peláez


A les 19.30 hores hi haurà un concert espectacle amb el grup Summer Dance 2020 a la plaça del Doctor Robert i a les 20.30, lliurament de premis de la Rua amb el Rei Carnestoltes, entre les quals hi ha com a novetat el reconeixement a la millor comparsa. La festa es tancarà a les 21 hores, al Racó del Campanar amb l’arribada de la Vella Quaresma i la baixada dels angelets pel campanar de Sant Fèlix.

Carnaval als barris

El Carnestoltes no només se celebrarà al centre de la ciutat, també als barris. Divendres a Campoamor, de 17 a 20.30 hores; a la Creu Alta, de 16 a 19 i a Torre-romeu de 15 a 21. Dissabte a Can Llong, a partir de les 16 hores; a Ca n’Oriac, de 17 a 21; a Merinals farà un ball de Carnaval, a la plaça dels Doctors Banting i Best de 17 a 23 hores i a Gràcia, amb el centre neuràlgic a la plaça del Treball, de 16 a 21. Al Poblenou se celebrarà el darrer dia de febrer, amb una rua que sortirà i acabarà a l’Escola Juan Ramón Jiménez.