Les pacients amb càncer del Taulí es «posaran guapes»

Ho faran a través d'un taller que anirà a càrrec de la Fundació Stanpa per aconseguir millorar l'autoestima

L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell
L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
22 de febrer del 2020
Actualitzat el 24 de febrer a les 14:31h
L'Hospital Parc Taulí i la Fundació Stanpa ha signat un conveni perquè les pacients amb càncer aprenguin a cuidar la seva pell i maquillar-se durant el tractament. La voluntat és fer que aquestes persones se sentin millor i tinguin un ànim "més positiu" davant la malaltia. Es tracta del programa mundial Posa't Guapa. Et sentiràs millor.

Els tractaments oncològics provoquen efectes secundaris i amb aquesta iniciativa es pretén que es rebaixi estèticament i en l'estat d'ànim. Es farà amb un taller que portaran voluntaris d'aquesta organització, que ja ha ajudat a més de 8.000 dones amb aquesta patologia en els set anys de la seva activitat. 

Els tallers, els quals s'oferiran aquestes pacients, comptarà amb dos professionals experts mitjançant 12 passos essencials de maquillatge. La Fundació Stanpa coordina una xarxa de més de 125 voluntaris professionals de la bellesa i compta amb la col·laboració de metges, oncòlegs, infermers, psicòlegs i coordinadors de l’AECC (Catalunya Contra el Càncer).   

El Servei d’Oncologia Mèdica del Taulí atén anualment uns 1.600 nous casos de càncer i duu a terme nu miler de tractaments, d'aquests entre un 40 i un 45% són per a dones afectades, principalment, per càncer de mama, de còlon i ginecològic.