educació

Estudiants de secundària de Sabadell reflexionen sobre la importància de la gent gran

Els alumnes conviuen situacions quotidianes amb persones de la tercera edat

per NacióSabadell, 23 de febrer de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alumne de 3r d'ESO dels instituts Ribot i Serra i Les Termes estan duen a terme un servei comunitari, contemplat dins les accions educatives curriculars, per sensibilitzar sobre les actituds, valors i prejudicis, així com del coneixement dels drets i el bon tracte a la gent gran. Es tracta d'una matèria semestral sota el nom “Tractem bé a la gent gran del barri".

A partir de la pròpia experiència, el contacte amb la gent gran i els professionals del sector sanitari, acció social i cossos de seguretat, a més que contempla una intervenció al barri relacionada amb la difusió d’aquests valors i això s'ha traduït amb l'elaboració d'un decàleg que distribuiran entre el veïnat. 


Els estudiants participen en la vida rutinària d'aquestes persones de la tercera edat, concretament als CAP Sud-Campoamor i el CAP Creu de Barberà, a diversos centres de gent gran -el Complex de Gent Gran del Parc Central, el Complex de Gent Gran de Sant Oleguer i l’Espai Social Sabadell de la Fundació Catalunya La Pedrera-, forns de pa i farmàcies. La voluntat és fer d’agents cívics per difondre aquest bon tracte.

A finals de març, aquests estudiants participaran en l'organització de la Setmana del bon tracte, iniciativa per la Taula de Salut Comunitària del Sud. 

 

El decàleg fet pels estudiants sabadellencs Foto: Ajuntament de Sabadell

 

Participació