Estudiants de secundària de Sabadell reflexionen sobre la importància de la gent gran

Els alumnes conviuen situacions quotidianes amb persones de la tercera edat

El tracte a la gent gran entra a les aules
El tracte a la gent gran entra a les aules | ACN
NacióSabadell
23 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:13h
Els alumne de 3r d'ESO dels instituts Ribot i Serra i Les Termes estan duen a terme un servei comunitari, contemplat dins les accions educatives curriculars, per sensibilitzar sobre les actituds, valors i prejudicis, així com del coneixement dels drets i el bon tracte a la gent gran. Es tracta d'una matèria semestral sota el nom “Tractem bé a la gent gran del barri".

A partir de la pròpia experiència, el contacte amb la gent gran i els professionals del sector sanitari, acció social i cossos de seguretat, a més que contempla una intervenció al barri relacionada amb la difusió d’aquests valors i això s'ha traduït amb l'elaboració d'un decàleg que distribuiran entre el veïnat. 

Els estudiants participen en la vida rutinària d'aquestes persones de la tercera edat, concretament als CAP Sud-Campoamor i el CAP Creu de Barberà, a diversos centres de gent gran -el Complex de Gent Gran del Parc Central, el Complex de Gent Gran de Sant Oleguer i l’Espai Social Sabadell de la Fundació Catalunya La Pedrera-, forns de pa i farmàcies. La voluntat és fer d’agents cívics per difondre aquest bon tracte.

A finals de març, aquests estudiants participaran en l'organització de la Setmana del bon tracte, iniciativa per la Taula de Salut Comunitària del Sud. 
 

El decàleg fet pels estudiants sabadellencs Foto: Ajuntament de Sabadell