El govern de Sabadell inicia el procés per constituir els consells de districte

El procés s’ha iniciat tot i que l’executiu local és conscient de les mancances que pateixen aquests organismes i de la necessitat de reformes substancials | S'obriran nous espais de debat i participació

Redacció
18 de setembre del 2015
Actualitzat a la 13:44h
L’Ajuntament ha posat en marxa el procediment per constituir els consells de districte de la ciutat que funcionaran durant el mandat 2015-2019. El procés s’ha iniciat tot i que l’equip de govern és conscient de les mancances que pateixen aquests organismes i de la necessitat de reformes substancials, llargament reclamades per entitats i formacions polítiques. La voluntat de l'executiu és treballar la reforma del sistema de participació municipal i els canvis que s’hagin d’abordar als consells de districte, partint del diàleg i el debat amb la ciutadania. Tot plegat sense que això suposi una paralització d’aquestes estructures. 

Les millores que cal portar a terme es treballaran amb els ciutadans i ciutadanes i amb les entitats que formen part dels diferents òrgans i també amb altres persones i col·lectius que fins ara no havien tingut relació amb organismes o processos de participació de l’Ajuntament –o n’havien tingut però no de forma habitual–. "Des de l’equip de govern considerem del tot necessari que cada barri pugui tenir el seu espai de participació real, on es puguin prendre decisions, tot obrint espais de debat i reflexió conjunta i on poder fer una diagnosi col·lectiva i començar a gestionar els conflictes que puguin haver-hi, així com nous projectes que es posin sobre la taula", ha indicat la tinenta d’alcalde de Coneixement i Participació, Glòria Rúbio. 

Per començar el procés de constitució dels consells de districte, s’ha enviat a totes les entitats de la ciutat inscrites al Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes (882) una carta signada pel president o presidenta del districte. En l’escrit se les convida a participar en el procés de configuració dels consells i, en cas que ho creguin oportú, presentar candidatura per representar les entitats del seu àmbit al territori. 

El calendari previst per a la constitució és el següent: reunions al llarg de la primera quinzena d’octubre als diferents districtes per escollir els representants per als àmbits sectorials en què estan dividides les entitats (culturals, esportives, juvenils, educatives...); aprovació de la composició de cadascun dels consells al Ple municipal del mes d’octubre i, per últim, celebració dels plens de constitució dels consells de districte al llarg del mes de novembre.