El Mobile arriba a Sabadell per reflexionar sobre l'impacte de l'era digital

Se celebrarà del 26 de febrer al 28 de març

Imatge d'arxiu de la passada edició del Mobile
Imatge d'arxiu de la passada edició del Mobile | José M. Gutiérrez
Redacció
22 de febrer del 2020
La cancel·lació del Mobile World Congress no s'ha estés en algunes ramificacions d'aquesta gran cita, el Mobile Week Catalunya 2020, que enguany tindrà Sabadell com una de les seves seus i servirà per reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la vida quotidiana. Del 26 de febrer al 28 de març, la ciutat reunirà experts en la temàtica. 

Tot i que la iniciativa se celebrarà del 20 al 29 de febrer, a Sabadell el programa d’activitats s’allargarà fins el mes de març per aconseguir arribar a una major part de la ciutadania. La idea és organitzar diferents espais de reflexió, debats integradors i diverses activitats gratuïtes obertes a tothom que connectin les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes de les persones.

Entre algunes de les propostes que recull aquest programari a la capital vallesana, ja es va poder veure una petita mostra el passat dimarts a la Prefectura de la Policia Municipal. Un projecte pilot, en què un agent feia una primera assistència d'un menor amb una convulsió a la via pública. El policia rebia les ordres, a través d'unes ulleres amb tecnologia 5G, d'un pediatra que es trobava a l'Hospital Taulí. 

Aquesta agenda d'activitats ha estat fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, l'ESDI, el Consorci Hospitalari Parc Taulí i la Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell.

La Mobile Week és una iniciativa impulsada per Mobile World Capital (MWCapital) que va néixer l’any 2017. Enguany triplica les ciutats de 2019, que passa de cinc emplaçaments als quinze previstos, entre els quals Sabadell. El certamen va sortir de la capital catalana el 2019.