La Crida i ERC apel·len a la normativa interna municipal per reactivar la comissió del contracte d’Smatsa

Presenten una instància a l'Ajuntament perquè ho facin de forma "ràpida"

Un camió de Smatsa a Sabadell.
Un camió de Smatsa a Sabadell. | Juanma Peláez
NacióSabadell
18 de febrer del 2020
El portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, i la de la Crida per Sabadell, Nani Valero, han apel·lat al Reglament Orgànic Municipal (ROM) perquè es “reprengui el calendari” marcat de la comissió informativa especial sobre el contracte a la concessionària de neteja viària i recollida de residus, Smatsa. La presidenta del grup de l'organisme, i portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, la va cancel·lar, després que els cupaires instessin l’Ajuntament de Sabadell a dur el contracte a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat.

Els dos portaveus han recordat que l’article 68.2 del ROM fixa que les sessions de les comissions informatives les poden convocar “el president, la presidenta, el vicepresident o la vicepresidenta” si el o la titular “ha delegat la facultat”. Però també, com han remarcat ambdós, es pot fer “a petició d’un mínim d’una cinquena part dels seus membres”. Per això, han presentat una instància perquè l’equip municipal la convoqui i ho facin de forma “ràpida”.

Valero ha subratllat que cal reactivar-la amb “una ordre del dia que inclogui l’estat de cobrament de les liquidacions de 2015 i 2016, per un import de 2,6 milions d’euros, i l’estat de les de l’any 2017 i 2018”.

Fernàndez ha lamentat que la suspensió de la comissió, perquè va suposar no escoltar “les compareixences dels regidors investigats, del comitè d’empresa, dels professionals en matèria jurídica de residus i del mateix gerent” de la companyia”, cosa que, com ha continuat, s’ha evitat que “emergissin els arguments pels quals creiem que el contracte s’ha de dur a la Comissió Jurídica Assessora”.