seguretat

Sabadell defensa «un projecte» per a la Policia Municipal i retreu a Cs que «desinformi»

El tercer tinent d'alcaldessa garanteix que s'estan duent a terme campanyes de sensibilització

per Albert Hernàndez , Sabadell, 14 de febrer de 2020 a les 19:54 |
Agents de la Policia Municipal de Sabadell | Juanma Peláez
El tercer tinent d'alcaldessa de Sabadell, Jesús Rodríguez, ha sortit al pas de les crítiques del portaveu de Cs, Adrián Hernández, en què assegurava una "manca de projecte". Rodríguez ha subratllat que hi és i està basat en la proximitat i l'aplicació de la tecnologia, i ha retret al regidor que hagi "desinformat" en aquesta matèria.

El tinent d'alcaldessa ha defensat que el projecte està "basta en donar el major i millor servei i de proximitat", a la vegada, ha continuat, que "s'incorpora la tecnologia". En aquest sentit, ha apuntat cap a la introducció de tauletes als cotxes patrulles i "desencallar" l'ús dels tres drons que hi ha, perquè, com ha dit, "ens els vam trobar de l'anterior mandat". Rodríguez ha explicat que s'ha encarregat un estudi de seguretat, ja que la proximitat de l'aeroport en limita el seu ús. 


Tot i així, ha apuntat que es destinaria bàsicament al Rodal, per a la cerca de persones i el vessament de residus. També ha assegurat que al cos hi ha agents amb titulació per pilotar drons. D'altra banda, una quarantena d'efectius disposen de firma electrònica per fer tasques en aquesta línia, un fet que suposa alliberar de paperassa i una possible congestió administrativa. 

Tres campanyes de trànsit


Rodríguez ha contradit, segons va expressar Hernández que l'Ajuntament de Sabadell hagués estat requerit per no duu a terme campanyes de prevenció , ja que en els gairebé nou mesos del nou equip municipal se n'han fet tres. De totes maneres, tal com ha precisat el responsable de la Policia, "el Servei Català de Trànsit proposa campanyes entre els 215 municipis que disposen de policia i normalment en participen entre 40 i 50". 

Malgrat això, ha continuat, Sabadell disposa "d'un protocol" per informar en matèria d'alcoholisme, velocitat, seguretat passiva, la seguretat per anclar els seients dels nens i cascs, entre d'altres. A més, la unitat canina fa xerrades a les escoles i segueixen rebent estudiants a la Prefectura "per fer pràctiques".  

Ha lamentat que hagi difós "desinformació" i que no s'hagi dirigir a ell prèviament o, com ha recordat, hagi fet una petició al consistori.

 

Participació