«Fes-li un gol a l’Homofòbia», la crida per erradicar les discriminacions a l'esport

L'acte central se celebrarà aquest diumenge a la Nova Creu Alta

NacióSabadell
14 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:45h
Imatge de la Nova Creu Alta.
Imatge de la Nova Creu Alta. | CES
Igual que en els darrers anys, Sabadell s'adherirà al Dia Internacional contra l’Homofòbia en el futbol, amb la campanya "Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’Esport hi juga tothom!". Serà aquest diumenge, en la prèvia del partit entre el CE Sabadell i l'Orihuela, 30 minuts abans de l'arrencada del partit del líder de la Segona B Grup III. 

Serà l'acte central d'aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Sabadell, l’Associació de Clubs de Futbol de Sabadell i Comarca, el CE Sabadelli Panteres Grogues. Es llegirà un manifest a càrrec de Panteres Grogues i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, farà el llançament d’honor. Així mateix, durant el partit, s’ubicarà en un lloc visible una pancarta amb el lema “Fes-li un gol a l’homofòbia! A l’esport, hi juga tothom!”.

Una altra de les activitats serà l’exposició “Contra las reglas: lesbianas y gays en el deporte”, que vol contribuir a eliminar els tabús existents en el món de l’esport sobre l'homosexualitat i també denunciar les diferents formes de discriminació que, en ocasions de manera subtil, s’hi produeixen en contra de les minories sexuals. La mostra es podrà veure a les instal·lacions dels arlequinats fins al 21 de febrer.

Acte comarcal a Sabadell

Sabadell també acull l’acte formal del Dia Internacional contra l’Homofòbia al Futbol organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport de la Federació Catalana de Futbol, i que se celebrarà dimecres vinent.