transparència

L’informe del secretari de l’Ajuntament de Sabadell avala l’operació per comprar l’Artèxtil

En el document s’ha destacat la compra de la nau per un preu inferior

per NacióSabadell , Sabadell, 13 de febrer de 2020 a les 16:39 |
La fàbrica en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
ERC ha posat una mica de llum sobre l’afer Artèxtil i ha publicat l’informe del secretari de l’Ajuntament, encarregat des de l'actual equip municipal, en què avala l’operació duta a terme per l’anterior mandat per un preu de 3,2 milions d’euros. Ha remarcat “l’interès públic, l’oportunitat i la conveniència” de l’operació perquè el consistori adquirís una part de la finca, després que es conegués que els Mossos d’Esquadra investigaven al comprador, membre del clan Jodorovich.
 

En el text s’ha destacat la compra per una preu inferior al de valoració, concretament 570.000 euros. A més, ha remarcat que tot el procediment s’ha fet d’acord amb “la normativa aplicable” i amb els “tràmits necessaris i s’han sol·licitat i obtingut tots els informes preceptius”.
 

També ha assenyalat que en relació a l’anterior compra, per mig milió d’euros, el qual “no consta” a l’expedient, “l’operació entre privats en la qual la corporació municipal no va intervenir” i ha afegit “no és rellevant des del punt de vista de la regulació patrimonial”, ja que el que determina el preu “és la valoració pericial de l’immoble”. També ha apuntat que l’administradora concursal hagués ofert la finca a l’administració local.


Un document, amb firma del passat 3 de febrer, un dia abans que se celebrés la Comissió Informativa Especial de Transparència i Bon Govern, convocada de forma extraordinària, per tractar específicament la compra-venda de l'Artèxtil. 

Consulta l'informe del secretari aquí

 

Participació