Cs evidencia la necessitat de canvis a la Policia Municipal davant la «manca de projecte»

Assegura que el cos fa temps que no duu a terme campanyes de prevenció

Agents de la Policia Municipal de Sabadell
Agents de la Policia Municipal de Sabadell | Juanma Peláez
13 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:43h
El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha instat l’Ajuntament de Sabadell a fer canvis a la Policia Municipal davant la “manca de projecte” del cos. “Han passat gairebé nou mesos i no sabem quin és”, ha expressat Hernández i ha advertit que això s’està traduint “amb més sinistralitat” a la ciutat.
 
Ha apuntat cap al responsable de la Policia, el tercer tinent d’alcaldessa, Jesús Rodríguez, “no hi ha lideratge polític”, ha etzibat. El líder de la formació ha enumerat una seguit de problemes que travessa el cos, tal com els han traslladat des dels sindicats i agents a títol individual, com que hi ha nous cotxes patrulla sense utilitzar, així com drons i PDA’s i falta de material.
 
Sense campanyes de prevenció
 
A més, ha explicat que el consistori ha rebut un requeriment, per part del Servei Català de Trànsit, perquè no duu a terme campanyes de prevenció. Tampoc s'han organitzat gaires xerrades a les escoles en aquesta línia. Hernández ha qualificat la situació de “caòtica”, comparant-ho amb fa gairebé nou mesos enrere, amb la diferència, ha matisat, que l’anterior equip municipal “sí tenia projecte, però no el compartíem”.
 
En aquest sentit, ha recordat que s’espera la incorporació de 30 nous agents que estan a l’escola i “s’incorporaran sense saber quin model” i “les prioritats de seguretat”.
 
Hernández ha indicat que l’alcaldessa té coneixement d’aquestes problemàtiques i ha deixat clar que “no volem el cessament de ningú, però sí un toc d’atenció”.  A la vegada que ha garantit que l’ordenança anunciada la setmana passada per regular patinets elèctrics i bicicletes no estarà aquest 2020. Un fet que, al seu judici, “demostra no hi ha projecte de seguretat vial i ciutadana”.