Castellar del Vallès se suma al manifest «Xiulem fora de joc a la LGTBIfòbia»

El camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador acollirà aquest dissabte, l'acte de lectura del text impulsat pel Consell Comarcal

Redacció
12 de febrer del 2020
L'Ajuntament de Castellar del Vallès i la Unió Esportiva Castellar s'han sumat al manifest "Xiulem fora de joc a la LGTBI-fòbia" que ha impulsat el Consell Comarcal del Vallès Occidental. El text manifesta el compromís amb el col·lectiu LGTBI, dona suport a les entitats que hi treballen a favor i assegura que cal aconseguir uns camps de futbol lliures de masclisme, LGTBI-fòbia i racisme.

Per donar visibilitat a la iniciativa, el camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador acollirà aquest dissabte, 15 de febrer, a les 17 hores, l'acte de lectura del manifest just abans de l'inici del partit de futbol masculí entre la Unió Esportiva Castellar i el Juventud 25 de septiembre. Hi assistiran l'alcalde, Ignasi Giménez, el regidor d'Esports, Nakor Bueno, i el regidor de LGTBIQ+, Dani Pérez, a més dels membres de la Junta de la Unió Esportiva Castellar.

L'acte s'emmarca dins la commemoració del Dia Internacional contra l'Homofòbia al Futbol, que té lloc cada 19 de febrer. En aquesta data va néixer el futbolista professional Justin Fashanu, símbol de la lluita del col·lectiu LGTBI. Amb aquest acte, el municipi vol ratificar el compromís d'eradicar qualsevol tipus de discriminació als camps de futbol. En aquest sentit, el manifest apunta que "és necessari fomentar espais esportius de respecte i conscienciació envers la diferència i la diversitat".