ERC denuncia que el govern de Sabadell fa una «evident manipulació partidista» de la comissió de Transparència

Els republicans exigeixen a Marta Farrés “la mateixa celeritat” que hi ha hagut altres vegades en la convocatòria urgent de la comissió informativa

L'alcaldessa i la segona tinent d'alcaldessa al ple.
L'alcaldessa i la segona tinent d'alcaldessa al ple. | Juanma Peláez
Redacció
12 de febrer del 2020
Actualitzat el 13 de febrer a les 0:09h
Una setmana després que ERC Sabadell demanés una comissió informativa especial de transparència al govern local del PSC i Podem, per analitzar la contractació del company de la tinenta d’alcalde Marta Morell (Podemos) al govern de la Diputació de Barcelona (PSC – Junts per Catalunya) com a “possible pagament” del suport de Podemos a l’alcaldia de Sabadell; els republicans denuncien “l’evident manipulació partidista” que el govern socialista fa de la comissió informativa de Transparència i Bon Govern del consistori.

En una nota de premsa, expliquen que més d’una setmana després de la presentació de la petició de la convocatòria urgent, "Esquerra Republicana no n’ha rebut cap mena de resposta". 

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha declarat que “volem, ara, que el govern socialista utilitzi la mateixa vara de mesurar d’altres ocasions, i, accepti, amb la mateixa celeritat, la nostra petició urgent que la comissió es convoqui". Els republicans volen que els dos partits de govern i el mateix company de la tinenta d’alcalde Morell, Juanjo Cáceres, "hi donin les explicacions imprescindibles sobre els fets apareguts en premsa la setmana passada. Tenen res a amagar, potser?”, ha reblat.

Fernàndez també ha asseverat que "ens preocupa molt que l’actual govern de la ciutat faci aquest ús clarament partidista de la comissió de Transparència; que la vulgui convocar, només, quan li convé per sembrar dubtes, i que en dilati qualsevol sessió o treball que pugui no respondre als seus interessos".

 continua, "per què no demostra el mateix zel que en altres casos davant la denúncia periodística que suggereix la 'compra de l’alcaldia de Sabadell per part del PSC' pagada amb càrrecs de confiança per a Podemos?”.