L'Espai Cultura recordarà el sabadellenc Joan Vilacasas amb obres inèdites en el centenari del seu naixement

També commemorarà el 50 aniversari de l'Unió Excursionista Sabadell

NacióSabadell
09 de febrer del 2020
L'Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell
L'Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell | Cedida
La nova temporada de l'Espai Cultura, de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, que arribarà fins al mes de juliol, estarà farcida de diverses activitats i en l'apartat d'exposicions es recordarà a l'artista sabadellenc Joan Vilacasas en el centenari del seu naixement. S'organitzarà una mostra que comptarà amb obres inèdites. 

Serà el 16 d'abril quan s'inauguri "Joan Vilacasas: una mirada informalista", que estarà comissariada per Joan Gil Gregorio. Hi haurà una cinquantena de peces provinents de museus i col·leccions particulars, entre 1956-1970, període que coincideix amb la plena eclosió informalista i especialment amb les seves "Planimetries".

També hi haurà espai per al reconeixement, en aquest cas pel mig segle de vida de la Unió Excursionista Sabadell (UES), amb la mostra "Fotos de dones fetes per dones", que estarà instal·lada del 5 de març al 19 d’abril. A més, l'Espai Cultura també acollir una dotzena de tallers infantils en la línia de fomentar la ciència d'una manera pedagògica, així com els de cuina i enguany s'introdueix tecnologies de la informació i la comunicació.
 

La Diada de Sant Jordi als jardins de l'Espai Cultura Foto: Fundació 1859 Antiga Caixa Sabadell


La Diada de Sant Jordi i el Dia i Nit dels Museus, els dies 16 i 17 de maig, seran una altra de les activitats. A més, el Fresc Festival tornarà en una nova edició, la quarta, que, com han dit els organitzadors, es mantindrà "fidel a les directrius d'excel·lència". 

Espai Natura

L'altre instal·lació de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, l'Espai Natura, manté cites que són un clàssic en el calendari com ara les jornades de manteniment de reforestació, els dies 16 i 23 de febrer, i la 23a edició de la Festa de la Primavera, que serà el 26 d'abril. També continuarà, per segon any, el Cinema de muntanya a la fresca els dijous de juliol, és a dir, els dies 2, 9, 16 i 23 al pati de la masia de Can Deu.