L'Institut Ribot i Serra suspèn una matèria d'un cicle formatiu per «risc químic»

El Departament d'Educació assegura que està estudiant la millor intervenció a fer per dotar la instal·lació d'un sistema d'extracció d'aire adequat

L'entrada de l'institut
L'entrada de l'institut | Google Maps
NacióSabadell
08 de febrer del 2020
L'institut Ribot i Serra no pot desenvolupar amb normalitat l'activitat acadèmica d'un dels Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) que imparteix. Concretament, del d'Estètica i Bellesa i és així per "risc químic", tal com ha denunciat CCOO. Una situació que porta gairebé dos mesos que s'allarga.

El passat 9 de desembre, el centre va decidir com a "mesura extraordinària" cancel·lar "Tècniques d'ungles acríliques" per "la manca d'infraestructures i equipaments necessaris per desenvolupar l'activitat docent a l'aula".

Ha apuntat que els productes químics usats per al desenvolupament de les classes de la família professional d'imatge personal no disposa de les condicions suficients i "suposa un risc per a la salut", tant des treballadors com dels estudiants de centre, que a més de cicles, també acull Batxillerat i ESO. Els químics detectats han estat amoníac, formol i acetona, que poden provocar mareigs, dificultats de respiració i vòmits. 

CCOO ha precisat que el dia 20 de desembre va sol·licitar "aturar qualsevol tipus d'activitat" que suposés un risc i, a més, ha apuntat que el Servei de Prevenció de Riscos Laborals va fer una avaluació el 2014 en que "detectava risc químic". Així, ha continuat, "des d’aleshores no s’ha dotat al centre dels sistemes d’extracció d’aire localitzat i ventilació general suficient".

Estudiant les mesures 

El Departament d'Educació ha explicat que s'està treballant per dotar el centre d'un sistema d'extracció d'aires adequat i s'està estudiant la intervenció a dur a terme, precisant que aquest divendres van visitar les instal·lacions personal de Riscos Laborals.

L'Ajuntament de Sabadell, per la seva part, ha urgit la Generalitat a trobar una solució que sigui "àgil i efectiva" per aquest cas i ha lamentat que no s’hagi pogut resoldre abans per la via del diàleg.