La Fundació 1859 Caixa Sabadell consolida la seva activitat en gairebé set anys de vida

El president de l'entitat espera que el 2021 l'edifici modernista tingui nous llogaters

Una actuació de Mishima al Fresc Festival
Una actuació de Mishima al Fresc Festival | Juanma Peláez
07 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:46h
El maig de 2013 va començar a caminar la que avui dia es coneix com a Fundació 1859 Caixa Sabadell i en aquest temps s’ha consolidat, “perquè cada any hem tingut més usuaris i més activitats”, ha afirmat el president, Joan B. Casas. Ha atribuït aquesta crescuda al “caràcter pedagògic, amb l’Espai Natura i l’Espai Cultura; lúdic, amb l’organització del Fresc Festival i les festes de la Tardor i Primavera a Can Deu”.
 
El director de l’organisme, Joan Carles Sunyer, ha afegit un altre element “destacat” d’aquesta “trajectòria a l’alça” el lloguer dels espais, que ha experimentat un “creixement significatiu”. Casas ha posat l’accent en el Fresc Festival, que “va camí de convertir-se el festival de referència a l’estiu”. Sunyer, per la seva part, ha expressat la satisfacció, tant per la resposta d’espectadors com de cartell.

Una altra de les cites destacades són les festes de la Primavera i la Tardor, que tenen lloc a l’Espai Natura, que, com ha apuntat, “si el temps ho permet” arrosseguen entre 6.000 i 7.000 persones.  
 
Amb tot, el 2019, de les 1.425 activitats dutes a terme, han comptat amb 164.860 persones, amb un despesa que ha arribat als 1,18 milions d’euros i uns ingressos d’1,24. Casas ha precisat que les visites pedagògiques, no només són d'alumnes de Sabadell, en un 30% del Barcelonès, al voltant d’un 20% de la resta del Vallès Occidental i el percentatge restant, repartit entre les comarques del Maresme i Vallès Oriental, entre d’altres zones.
 

Saló Modernista de l'antiga Caixa Sabadell. Foto: Albert Segura


Edifici modernista
 
El president de la Fundació ha recalcat que “si volem mantenir aquest nombre d’usuaris, li hem de treure rendiment” a l’edifici modernista, pel qual espera que al llarg de 2020 “pugui haver gent treballant sense que afecti l’arquitectura”. Ha admès que les negociacions estan "ben enfocades". 

Casas ha dit que es tracta d’una “joia patrimonial i no només de la ciutat, també de Catalunya”. Tot i que sense avançar noms, ni activitat ha apostat per alguna cosa tipus “serveis o administració” com ara el Col·legi d'Enginyers i Caixa d'Enginyers.