Reclam frontal de Sabadell contra la supressió dels jutjats de violència masclista

El ple adverteix de la "desprotecció" que suposarà per a la dona i el gruix de casos que assumiran les dependències sabadellenques

Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell
Imatge d'arxiu dels jutjats de Sabadell | Albert Hernàndez
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 21:34h
El ple de febrer de l'Ajuntament de Sabadell, celebrat aquest dimarts, ha mostrat un reclam frontal i rotund contra la voluntat de la Generalitat de dur a terme, a petició de l'Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la supressió dels jutjats contra la violència de la dona i quedin centralitzats. 

En el cas del Vallès, els quatre partits judicials -Cerdanyola, Rubí, Terrassa i Sabadell- quedarien concentrats a les dues capitals vallesanes, deixant desateses, com ha dit el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, aquestes localitats vallesanes i les dels seus voltants. Això, a més, com ha advertit el regidor d'ERC, Raül Garcia Barroso, suposarà que les dependències judicials de la ciutat rebin un miler de casos procedents de Cerdanyola, perquè, com ha apuntat, la mesura s'aplicarà a partir d'un barem inferior de 1.600, en ser considerats de "baixa demanda".

Per això, ha definit la iniciativa del TJSC "d'un pas enrere quilomètric". Cortés ha denunciat la "desprotecció" que suposarà per a les dones i ha reclamat que els "jutjats especialitzats no es poden allunyar". La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha indicat que "suposarà un augment de la impunitat" contra la violència que reben les dones i ha qualificat de "despropòsit" la idea plantejada. 

El regidor de Junts per Sabadell, Joaquim Carné, ha recordat que al Vallès a diari hi ha cinc denúncies i es van denegar el 60,4% de les mesures d'allunyament, recollint dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ. La regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, ha manifestació que la proposta demostra "la hipocresia institucional".