Rebuig a la presència de la foneria Suñer al barri de Covadonga

Una moció de l'entitat Moviment Veïnal del Sud reclama que es controlin les emissions

La representant de l'entitat presentant la moció
La representant de l'entitat presentant la moció | Albert Hernàndez
04 de febrer del 2020
El ple de febrer ha rebutjat, per unanimitat, la presència de la foneria Suñer, instal·lada al carrer Balmes des de fa dècades. S'ha tractat d'una moció d'entitats, que ha presentat el Moviment Veïnal del Sud, per la incertesa de l'afectació que pot tenir als veïns i perquè s'apliquin mesures per tal que la fàbrica se situï en un altre punt més adequat per a l'activitat que desenvolupa.

L'associació ha reclamat que s'instal·lin "estacions que puguin mesurar" la contaminació que fan des de la planta, ja que "ignorem la seva afectació". A la vegada, ha recordat que va ser objecte d'investigació pel brot de legionela el 2015. Ha demanat als grups municipals que facin "un posicionament inequívoc" en la defensa de la ciutadania. 

La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha recordat que la firma porta 70 anys al barri de Covadonga i s'ha quedat enrere, tot i que ha defensat que cal activitat econòmic en aquest punt. Una afirmació que ha compartit el regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, qui ha apuntat que s'eviti una de "polèmica". Serracant, però, ha dit que "malauradament" a diari a la ciutat "s'incompleixen molts estàndards" en matèria de gasos i elements contaminants. En aquest sentit, ha lamentat no "tenir les eines per evitar-ho ni revertir-ho".

La segona tinent d'alcaldessa, Marta Morell, ha mostrat el seu suport, però ha volgut deixar clar que, des del consistori, "es fa un control sobre l'empresa de forma rigorosa, regular i transparent". Això, però, no exclou "protegir als veïns i exigir" a l'empresa. El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha reivindicat que es faci una "sortida positiva" per a tothom: veïns, treballadors i companyia.