Entra en vigor la moratòria d'un any sense atorgament de llicències d'oci a Sabadell

També s'estén a d'altres àmbits com ara els dels jocs recreatius i d'apostes, els clubs cannàbics, el comerç i els pistos turístics

Imatge d'arxiu de la discoteca Manisero de la Salsa, a la Zona Hermètica
Imatge d'arxiu de la discoteca Manisero de la Salsa, a la Zona Hermètica | Juanma Peláez
04 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:56h

Des d'aquest dimarts l'Ajuntament de Sabadell ja no concedirà, durant any, llicències d'oci nocturn, de jocs recreatius i apostes, de clubs cannàbics, de naturalesa sexual, els usos d'habitatges en plantes baixes com a locals comercials i d'ús turístic i locals religiosos. Una decisió que s'ha aprovat al ple de febrer, celebrat aquest dimarts, i que ha comptat amb els vots favorables de tots els partits -PSC, Podem, Junts per Sabadell, Cs i la Crida per Sabadell- i l'abstenció d'ERC. 

La regidora d'Urbanisme i Transició Energètica, Mar Molina, ha detallat que s'impulsaran taules amb tots els agents implicats, és a dir, set, per donar una resposta i una regulació de tots ells. D'aquesta manera, es dona continuïtat a l'anunci que la mateixa Molina va fer a finals de 2019.

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha advertit a la regidora que "té feina per endavant", ja que, com ha recordat, des de la formació taronja es va intentar impulsar una iniciativa pel tems dels clubs cannàbics. Un advertiment que la mateixa Molina ha entomat, "no ens fa por". 

El regidor de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, ha posat en valor la feina feta durant l'anterior mandat, perquè tiri endavant aquesta moratòria. Això neix, com ha explicat, del Pla Director d'Usos i Activitats engegat el 2018, "una avançada dels treballs que ha permès iniciar la redacció definitiva". Encara que matisat que celebra, a diferència de fa anys enrere, que en aquest paquet de llicències s'hi afegeixen els pisos turístics.