Alberto Garzón: «La candidatura de Mas és la mateixa que la de Rajoy»

El diputat d’IU visita Sabadell per carregar contra la política de retallades al Taulí | Vol que els catalans puguin decidir el seu futur en tots els aspectes

Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 19:38h
Albert Garzón davant de l'Hospital Parc Taulí
Albert Garzón davant de l'Hospital Parc Taulí | Albert Segura

Albert Garzón davant de l'Hospital Parc Taulí. Foto: Albert Segura

 
El diputat d’Izquierda Unida (IU) a Madrid Alberto Garzón ha fet parada a Sabadell en el marc de la campanya de Catalunya Sí que es Pot, per conèixer de primera mà la situació que viu l’Hospital Parc Taulí. Garzón, acompanyat dels quatre regidors d’Unitat pel Canvi a Sabadell, ha lamentat la política de retallades que ha impulsat el govern de la Generalitat, que ha equiparat amb les accions dutes a terme des del govern espanyol.
 
Garzón, que ha estat rebut per una multitud que li volia fer petons i fotos, ha estat molt clar amb les intencions de Catalunya Sí que es Pot passen per girar full: "Pretenem fer fora Mas i les seves retallades, però no des de la dreta, votant la marca blanca del PP que és Ciutadans, sinó des de l'esquerra, preservant la lluita", ha afegit. Per aquest motiu ha afegit que "la candidatura de Mas és igual que la de Rivera o la de Rajoy, perquè es tracta de projectes destinats a fomentar les retallades tant en sanitat com en educació".
 
El diputat malagueny ha reafirmat la defensa dels drets socials, de sanitat i d'educació davant d'un hospital que “està patint les retallades amb una clara voluntat política de privatitzar”, recordant que el 27-S no només es vota la qüestió territorial, també “les coses quotidianes de la gent". Per això ha considerat que la solució no és ni Mas ni Rajoy perquè tots dos són “part del problema”, i ha reiterat la seva obstinació perquè el poble de Catalunya pot exercir el seu dret a decidir però sobretot el que el preocupa.
 

Albert Garzón amb els quatre regidors d'Unitat pel Canvi. Foto: Albert Segura


Pel seu cantó, el portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, ha destacat que Izquierda Unida reconeix el dret a decidir del poble de Catalunya, tot plegat en el marc d’un procés constituent a nivell estatal.