Arriba l'hora de les explicacions a la Comissió de Transparència per la venda de l'Artèxtil

Se celebra aquest dimarts, a partir de les 9.30 hores

La fàbrica en una imatge d'arxiu
La fàbrica en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
NacióSabadell
04 de febrer del 2020
L'Ajuntament de Sabadell ho va anunciar la setmana passada, després que es publiqués que la compra de l'Artèxtil, durant l'anterior mandat, va ser un "pelotazo" per al venedor, un membre del clan Jodorovich, i aquest dimarts, a partir de les 9.30 hores, se celebra la Comissió Informativa Especial de Transparència i Bon Govern.

A la cita hi ha prevista la compareixença del darrer alcalde, Maties Serracant, i el tinent d'alcalde del moment, Juli Fernàndez. Així com els altres dos tinents d'alcalde, que integraven el quatripartit, els líders d'Unitat pel Canvi -actualment comuns-, Joan Berlanga, i Guanyem, Marisol Martínez. 

Tant Serracant com Fernàndez ja van sortir a la palestra per expressar la seva voluntat "de donar explicacions". A més, així ho van corroborar aquest dilluns al vespre, amb un acte a la plaça Sant Roc, remarcant "la transparència" com un dels lemes de la Crida per Sabadell.

El primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert, ha explicat que s'ha demanat un informe tècnic del cas, un element, juntament amb la celebració d'aquesta comissió, per "descobrir què va passar", però ha apuntat "dubtes" cap a la "gestió política". També ha reconegut que els Mossos d'Esquadra, que investiguen al comprador per, entre d'altres coses, un presumpte cas de blanqueig de diners, no els ha demanat informació relacionada amb aquesta operació. 

Així mateix, ha admès que "serà pràcticament impossible" recuperar la quantitat que es va pagar de més -sis vegades- per la parcel·la, tal com des d'un primer moment es va transmetre des del govern municipal.