El «balcó al riu Ripoll» va prenent forma

El ple de febrer ha donar llum verda a l'actualització dels sòls entre la Gran Via i el Ripoll

Un simulació de la finalització del projecte
Un simulació de la finalització del projecte | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
03 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:41h
El pla del "balcó al riu Ripoll", engegat durant l'anterior mandat, va prenent forma i en el ple de febrer, que se celebrarà aquest dimarts, es portarà a debat la modificació puntual del Pla General d'Ordenació a l'entorn del carrer de Covadonga i la plaça de Clara Campoamor, com un primer pas perquè esdevingui una realitat.

Tot i que no serà fins abans de 2021, tal com inicialment es va programar, i que la regidora de Desenvolupament Urbà i de Transició Energètica, Mar Molina, ha confirmat, "pot trigar bastant", perquè ha de passar per la Comissió d'Urbanisme de Barcelona. En cas que el plenari doni el vistiplau permetrà el procés d'actualització del règim urbanístic de diversos sòls entre la Gran Via (plaça de Clara Campoamor) i el riu Ripoll.

La voluntat és lligar un recorregut entre el campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el passeig de la Revolució, a més de potenciar les connexió amb el centre de la ciutat. Un altre dels objectius d'aquest "balcó", entre d'altres coses, és buscar "potenciar" serveis que complementin l’oferta universitària de la UAB, de l’ESDi i del Parc Taulí, amb la construcció d'una residència. Així mateix, es preveu la qualificació com a equipament general de part de l’Artèxtil.
 

El projecte que abraça el Foto: Ajuntament de Sabadell


També es preveu crear nous recorreguts des de la UAB, el carrer del Metge Mir i la plaça de Sant Salvador fins al Ripoll i Torre-romeu a través d'un nou camí i, en paral·lel, hi ha prevista la construcció d'uns ascensors a la plaça de Sant Salvador.