El rastre del Gloria a Castellar costa 110.000 euros

La reconstrucció de murs suposa més de la meitat de les destrosses

La carretera d'accés a Sant Feliu del Racó
La carretera d'accés a Sant Feliu del Racó | Anahí
NacióSabadell
04 de febrer del 2020
L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha estimat en 110.000 euros l’impacte econòmic del temporal Gloria. Les principals destrosses estan relacionades amb esllavissades i afectacions en edificis dels municipis, així com instal·lacions. Mentre que els nombrosos arbres caiguts, s'ha calculat que en uns 8.000 euros la seva reparació. 

Els treballs a dos talussos a Can Font, un al passatge dels Xiprers i un altre al carrer de Guinart. La seva reconstrucció amb mur d’escullera i la reconstrucció del mur tindrà un cost de 66.000 euros. És l'afectació més costosa de la llevantada i 25.000 en edificis municipals, entre les quals hi ha a les cobertes de l’Escola Municipal de Música, l’Escola Emili Carles-Tolrà, la nau de Via Pública i el Centre de Serveis, i als canals de recollides d’aigües pluvials del Palau Tolrà i el pavelló de Puigverd.

D'altra banda, també hi ha una previsió de 10.000 euros per substituir contenidors i cablejat de l'enllumenat públic. El consistori traslladarà aquestes afectacions a l'estat espanyol, la Generalitat i al Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la finalitat de "poder accedir a línies d’ajut" per fer front aquests costos.