Centenars de persones demanen l'absolució dels CDR encausats per protestar davant el TSJC

Hi ha un sabadellenc entre els acusats

Un dels cartells de la protesta d'aquest diumenge pels carrers de Barcelona.
Un dels cartells de la protesta d'aquest diumenge pels carrers de Barcelona. | ACN
NacióDigital
02 de febrer del 2020
Unes 300 persones s’han manifestat aquest diumenge al migdia al centre de Barcelona per demanar l’absolució dels trets CDR encausats per encadenar-se davant el TSJC el 23 de febrer de 2018. La protesta havia estat convocada pel grup de suport dels encausats i ha transcorregut entre Plaça Urquinaona, on s'havia convocat, i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La marxa, que ha transcorregut amb tranquil·litat i sense incidents, ha comptat amb el suport d’altres plataformes d’encausats, com la dels detinguts del 23S o els 9 de Lledoners. Durant la concentració s’han pogut sentir crits de “Independència”, “absolució” o “la solidaritat, la nostra millor arma”.
 
El judici, en què els acusats s’enfronten a penes d’entre un any i dos anys i mig de presó per delictes de desordres públics, desobediència i resistència greu, comença aquesta setmana. La protesta de fa gairebé dos anys s'emmarcava en les mobilitzacions de rebuig dels CDR a l'aplicació del 155, vigent aleshores, i a les investigacions judicials contra l'1-O.