L'AMB prepara la redacció d'una normativa que reguli l'ús dels patinets elèctrics

L'AMTU també ha tractat aquest tema per "consensuar unes directrius"

NacióSabadell
01 de febrer del 2020
L'AMB està redactant un document per tal que es determini una normativa per a l'ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), és a dir, majoritàriament, patinets i rodes elèctriques que donen autonomia a l'usuari a l'hora de desplaçar-se. Així ho va revelar el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, Jordi Sànchez, durant el ple del mes de gener, celebrat el passat dijous. 

Es tracta d'un encàrrec fet pels municipis de l'àrea metropolitana a l'organisme i, com va recalcar, s'està a l'espera de tenir-la enllestida per desenvolupar la regulació. Tot plegat, fruit d'una pregunta del regidor del PSC, José María Pérez, perquè, com va explicar, s'havien produït diverses incidències amb patinets al municipis.  Una temàtica, la dels VMP, que també es va posar sobre la taula a la trobada de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), celebrada a Terrassa el passat 24 de gener. La voluntat era "consensuar unes directrius" i en aquest sentit, alguns dels acords van ser prohibir la circulació per la vorera, una gran majoria va optar per fixar els 12 anys com l'edat mínima per conduir i l'ús del casc obligatori. Un aspecte que també volen fer extensible als ciclistes. 

Sabadell ha començat a conscienciar i sensibilitzar sobre l'ús d'aquest tipus de mobilitat amb la difusió d'algunes consells, llançat a finals de l'any passat. Es tracten d'uns suggeriments i .