​La Crida veu «irregularitats» en l’adjudicació a CASSA per renovar la canonada que alimenta el dipòsit de Can Llong

Ha presentat un recurs de reposició per un increment del 29% del pressupost

Centre de Control i Operacions d'Aigües Sabadell.
Centre de Control i Operacions d'Aigües Sabadell. | Aigües Sabadell
NacióSabadell
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 15:28h
La Crida per Sabadell ha apuntat “irregularitats” en l’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Sabadell i la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA) per renovar la canonada que alimenta el dipòsit de Can Llong. Ha assegurat que hi ha “manca de conformitat entre el Pla Director vigent i l’actuació recollida” en l’acord.
 
Així, tal com ha precisat amb el que es va pactar en el ple extraordinari del mes de desembre passat, el cost d’actuació era de 979.418,70 euros, quan en el Pla Director vigent estava fixat en 759.326,50 euros. Això suposa, com ha continuat la formació, “un increment del 29% del pressupost que en cap moment es menciona ni justifica”
 
Aquesta pujada del preu, segons ha indicat el partit, està relacionada amb “el canvi de diàmetre del tub”, que passa de 500 a 600 mil·límetres i a un allargament del traçat de l’actuació. Però, com ha remarcat, “no consta cap justificació d’aquest canvi de diàmetre i tampoc en la memòria del projecte”.
 
Per això, ha considerat “no vàlid” l’acord de ple i ha demanat un recurs de reposició perquè “s’anul·li” el conveni entre consistori i companyia. Fonts municipals han confirmat la presentació d'aquesta apel·lació i han assenyalat que hi haurà pronunciament públic, un cop s'hagi notificat al partit la resolució, en aquest cas, a la Crida per Sabadell.