Ciuró amenaça de dissoldre la comissió del contracte d'Smatsa

Condiciona la decisió a que la Crida retiri la petició perquè l'Ajuntament porti el contracte a la Comissió Jurídica Assessora

Les instal·lacions de la concessionària
Les instal·lacions de la concessionària | Albert Hernàndez
31 de gener del 2020
Actualitzat el 01 de febrer a les 10:52h
La portaveu de Junts per Sabadell (JxS), Lourdes Ciuró, i presidenta de la comissió informativa especial sobre el contracte d'Smatsa, ha amenaçat de dissoldre aquest grup de treball si la Crida per Sabadell no retira la instància presentada a l'Ajuntament de Sabadell, per tal que se sol·liciti un dictamen de nul·litat a la Comissió Jurídica Assessora.

Ciuró ha assegurat que els cupaires "han tirat pel dret" i ha insistit que "deslegitima" els treballs fets, així com "menystenir" la tasca dels tècnics i s'incompleix l'acord de ple del passat novembre, el qual, per unanimitat, es va acordar impulsar aquesta comissió. Ha recordat que en poc més de quatre mesos hi haurà resultats.

Ha comparat el sistema de funcionament amb les mateixes iniciatives que es duen a terme al Parlament i al Congrés. "Queden moltes coses pendents", ha manifestat, afirmant que només hi ha hagut "una compareixença seriosa" i ha assenyalat que "volem escoltar" el gerent d'Smatsa, advocats especialitzats i anteriors regidors, entre d'altres. Per això, ha demanat que s'esperin un cop la comissió tingui les seves conclusions.

Mesures compatibles

La Crida per Sabadell, en un comunicat, ha defensat que és "perfectament compatible" mantenir la comissió i fer aquest requeriment. Ha recalcat que la voluntat és seguir "obrint totes les vies possibles per tal de dirimir tots els aspectes i clarobscurs" d'aquest servei de neteja viària i recollida de residus. 

Han rebutjat que aquest divendres s'hagi suspès temporalment la comissió, quan hi havia quatre persones disposades a "comparèixer i respondre a totes les preguntes". La Crida ha deixat clar que "no podem obviar les nostres responsabilitats" i per aquest motiu, han destacat l'oportunitat d’haver fet aquesta petició. En la mateixa línia s'ha manifestat ERC que han qualificat "d'error" aquesta cancel·lació i han demanat que "reconsiderin" la mesura, perquè, la voluntat és que "hi hagi la màxima transparència possible i informació possible d'aquest cas". 

Aquest divendres hi havia prevista les compareixences dels exregidors Albert Boada, Xavier Guerrero i Lluís Perarnau, a més de l'exassessor de l'anterior mandat, Jordi Colomer. Però s'ha decidit suspendre, a petició de la presidència, i que ha comptat amb els vots favorables de PSC, Podem, Cs i JxS i els contraris de la Crida i ERC.