Antifrau investiga la contractació de la regidora Nani Valero en l'anterior mandat

L'oficina demana informació a l'Ajuntament sobre els càrrecs desenvolupats per l'actual regidora de la Crida per Sabadell

Els regidors de l'actual i passat mandat
Els regidors de l'actual i passat mandat | Crida per Sabadell
NacióSabadell
31 de gener del 2020
Actualitzat a les 9:56h
L'Oficina Antifrau està investigant si la regidora de la Crida per Sabadell, Nani Valero, va ser contractada a dit l'any 2016 per l'anterior govern municipal com a tècnica en cap del negociat de Diversitat i Interculturalitat, segons ha avançat El Mundo i se n'han fet ressò diversos mitjans i ha pogut confirmar l'ACN.

Les indagacions es va iniciar després que CCOO portés el cas a Antifrau. L'oficina investiga si la contractació es va fer sense concurs públic per part de l'extinent d'alcalde Albert Boada, de la mateixa formació que Valero. Antifrau ha requerit a l'Ajuntament de Sabadell informació i documentació sobre tots els càrrecs desenvolupats per Valero al consistori, segons fonts municipals.

"No és un cas singular" 

La formació, en un fil a Twitter, ha defensat el procediment i ha assenyalat que "no és un cas singular", perquè el "el 30% del personal" al consistori és interí. Ha precisat que l'actual regidora al ple va accedir a l'administració, amb aquesta categoria de provisionalitat, el 2008, a través d'un procés públic de tècnic auxiliar de gestió. Ho va fer complint amb "tots els requisits establerts normativament de transparència, publicitat, capacitat i mèrit".

Això, segons ha continuat la justificació, permet que Valero pugui assumir tasques "amb major responsabilitat" i el 2016 el seu nomenament "amb caràcter provisional" respon a "raons de necessitat i urgència". A més, d'una vessant regularitzadora, perquè "feia anys ja assumia aquelles responsabilitats" i així, seguia fent les mateixes tasques durant el mandat.