García Albiol abona el caràcter plebiscitari del 27-S: «No és una disjuntiva entre dreta i esquerra»

Assegura que amb Iceta i Arrimadas "s'hauran de trobar al Parlament" | Defineix l'Institut Català de Finances com un "xiringuito" | Insisteix en el risc de "corralito"

García Albiol amb l'entitat Empresaris de Catalunya
García Albiol amb l'entitat Empresaris de Catalunya | Pep Martí
Redacció
17 de setembre del 2015
Actualitzat a les 23:55h

Xavier García Albiol amb l'entitat Empresaris de Catalunya. Foto: Pep Martí


Xavier García Albiol ha dit avui que "en els propers dos o tres anys ens jugarem el futur de la política espanyola al Parlament de Catalunya. I allí ens haurem de trobar Miquel Iceta, Inés Arrimadas i jo. No hi haurà ningú més". D'aquesta manera, ha fet una crida a la necessitat d'unir forces. Perquè aquest cop, ha dit, la disjuntiva no és entre dreta i esquerra, sinó entre els qui volen trencar la legalitat i els qui no.

L'entitat unionista Empresaris de Catalunya ha rebut avui amb escalf Xavier García Albiol. El candidat del PP els ha donat un bon esmorzar. L'exalcalde de Badalona ha insistit en els efectes econòmics que suposaria la independència. Segons ell, el risc que Catalunya patís un "corralito" seria molt elevat. Ha assegurat que la mateixa Generalitat ho ha contemplat en documents interns.   

Ha tocat diversos punts econòmics. Ha defensat la idea d'un millor finançament per a Catalunya, "com ho necessiten també altres comunitats, com Madrid". Ha atacat fortament l'Institut Català de Finances, que ha definit com un "xiringuito". Segons ell, "el millor aval perquè et financin és tenir un amic a Convergència".

Abans de la seva intervenció, ha parlat Josep Bou, president de l'entitat empresarial, qui ha comparat el candidat del PP amb el president Mas: "En aquesta campanya, hi ha dos candidats amb experiència de govern. un és Artur Mas, que perd vots en cada elecció. L'altre és García Albiol, que en guanya en cada votació i que ha fet una cosa rara: ha complert el seu programa". Bou, un empresari osonenc de tracte cordial, ha fet tota la seva intervenció en castellà. Avui, Garcia Albiol jugava a casa.
 

Totes les notícies del PP de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S