Sant Quirze tindrà càmeres per identificar cotxes robats circulant pel municipi

És el primer municipi català en instal·lar-ne de forma generalitzada

Una de les càmeres que s'han començat a distribuir
Una de les càmeres que s'han començat a distribuir | Ajuntament de Sant Quirze
NacióSabadell
02 de febrer del 2020
Sant Quirze tindrà, a finals de febrer, càmeres de videovigilància que detecten vehicles robats i que són d'interès policial repartides per diferents punts del municipi. Concretament, n'hi haurà a les entrades de la localitat, a les urbanitzacions i als polígons industrials. 

Es tracta d'un projecte tecnològic que està format per diversos aparells que es col·locaran, entre d'altres llocs, a les Fonts i als polígons industrials de Can Casablanques, Can Feu, Con Torres-Can Llobet i Can Canals. A més de les càmeres, un sistema de telecomunicacions farà que tot estigui connectat en xarxa i, d'aquesta manera, el cos policial podrà fer una actuació immediata.

La mesura, a més de pretendre millorar la seguretat dins el municipi i a les zones industrials, també ha de servir per fer un seguiment de les entrades i sortides dels vehicles de la població vallesana, a més de permetre l'elaboració d'un mapa de calor.

La instal·lació d'aquesta tecnologia compta amb un pressupost de 262.356,62 euros i, en el cas concret dels polígons, forma part del projecte "SQV. Polígons actius 2018-2020", que subvenciona la Diputació de Barcelona.