La dona, protagonista de la 104a edició dels Tres Tombs de Santa Perpètua

Les abanderades seran, per primera vegada, quatre dones

Imatge d'arxiu d'una de les passades
Imatge d'arxiu d'una de les passades | Ajuntament Santa Perpètua de Mogoda
NacióSabadell
01 de febrer del 2020
Aquest diumenge se celebra a Santa Perpètua de Mogoda la 104a edició del Tres Tombs i que enguany tindrà un marcat to feminista. Primer, perquè s'han batejat com els "de la Igualtat" i perquè, per primer cop, estarà abanderat per quatre dones. La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat s'adhereix així al moviment en defensa de la igualtat entre homes i dones

Les abanderades seran Carme Congost Colomé, Maria Fernando Sala, Elena José Payés i Montse Insa Alemany. L'associació també ha anunciat que les ferradures de plata -mencions anuals honorífiques que lliuren- del proper any també s'atorgaran a quatre de les sòcies més antigues. A més, durant la Passada, els cavalls aniran guarnits amb petits detallets relacionats amb la igualtat.

La festa dels Tres Tombs és un dels esdeveniments més multitudinaris que se celebren a la població vallesana. Des de primera hora del matí està previst que comenci a escalfar-se l'ambient i a les 11 hores serà la sortida de les abanderades des del Centre Cívic El Vapor per anar a la concentració al passeig de la Florida i des d’allà fer la passada. A les 11.45 hores tindrà lloc la benedicció des de la tribuna que s’instal·larà a la Rambla.