ABB impulsa la transformació digital de la indústria des del Vallès

L'empresa, situada a Sant Quirze, ha inaugurat el Centre d'Innovació per a Clients (CIC) a Europa

Diferents mostres de robòtica al nou centre de la companyia
Diferents mostres de robòtica al nou centre de la companyia | Albert Hernàndez
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 19:39h
L'empresa internacional ABB ha inaugurat aquest dimecres el seu primer Centre d'Innovació per a Clients (CIC) a Europa, a la planta de Sant Quirze, dedicat a la robòtica i que ha d'impulsar la transformació digital de la indústria des de la planta vallesana arreu de l'Estat.

Són 1.200 metres quadrats de parcel·la, on es concentren equips de 3DVM i de Robotics Digital Accelerator, que utilitzen robots, realitat augmentada i tecnologies de visió 3D per desenvolupar noves aplicacions digitals i proves de concepte en col·laboració amb els socis. També compta amb un auditori de cúpula geodèsica amb un sistema de visió envoltant de 360 graus perquè enginyers i dissenyadors puguin submergir-se de ple en versions de realitat augmentada.

La companyia ha invertit 15 milions d'euros i el mànager general de Robòtica, Sergi Martín, ha dit que s'hauran de contractar 10 persones més enguany i que s'afegiran a la quinzena que hi treballen. Una inauguració que ha comptat amb el delegat del Govern a Barcelona, i exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha apuntat que Catalunya "és la zona del sud d'Europa on més s'exporta".
 

La ministra Maria Reyes Maroto Foto: Albert Hernàndez


Ha recordat que, com a veí de la zona, per a ell ABB "en un principi era una fàbrica" al nucli urbà i després, la mateixa, però "al costat d'unes pistes de tennis", en referència a l'evolució de l'empresa, que pràcticament fa frontera amb la capital vallesana.  Fernàndez ha acompanyat la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Maria Reyes Maroto, que ha destacat "la transformació digital" per al creixement i que es faci de "forma sostenible".