Cs vol incentivar la inscripció d'animals domèstics al cens regalant un kit de neteja

La finalitat és tenir una radiografia de la tinença de mascotes a la ciutat

NacióSabadell
29 de gener del 2020
Actualitzat a les 14:01h
Cs portarà una moció al proper ple, el del mes de febrer, que se celebrarà dimarts vinent, en què buscarà que s’incentivi que els propietaris dels animals domèstics (gos, gat i fura, els més comuns) inscriguin al cens aquestes mascotes i a canvi, i de franc, rebran un kit de neteja, format per una ampolla amb un líquid que absorbeix les restes d’orina i un rotllo de bosses per retirar els excrements.

La idea de fons és tenir una visió “el més realista possible" del nombre d’animals que hi ha a la ciutat, amb informació “barri a barri” i així serà “útil” per a futures actuacions amb pipicans i zones d'esbarjo. Al cap i a la fi, ha destacat, és millorar el benestar dels animals i la convivència amb els veïns, ja que, com ha remarcat Cs, malgrat la millora en la recollida, no ha etat així amb l’orina que “degrada l’espai públic”.

La formació taronja ha optat per aquesta mesura, tot i admetre “l’efectivitat” de la sanció, tal com han recollit en l’evolució de la inscripció de gossos a la ciutat, ja que el 2014 i 2015 va haver-hi 2.550 i 1.149, respectivament, quan va començar la campanya de la Policia Municipal d’obligatorietat de la documentació. En canvi, el 2019, la xifra va ser de 703.

Actualment a Sabadell, segons les dades facilitades per Cs, hi ha 12.610 animals (11.654 gossos, 947 gats i 9 fures).El partit ha recordat que la proposta ja s'ha aplicat a d'altres ciutat de l'Estat.