Sabadell xifra en uns 250.000 euros les destrosses del temporal

Gairebé dues terceres parts són per l'esllavissada a la carretera de Torre-romeu

L'arbre caigut aquest dijous a Sol i Padrís
L'arbre caigut aquest dijous a Sol i Padrís | Dani Sánchez
NacióSabadell
28 de gener del 2020
Actualitzat el 29 de gener a les 16:29h
L’Ajuntament de Sabadell ha xifrat en 246.568,61 euros el cost dels efectes de la llevantada, patida al llarg de la setmana passada a la ciutat. Així ho ha traslladat a la Delegació del Govern de l'Estat i no han descartat que "es podria incrementar" en els dies posteriors, ja que s'ha fer una "revisió exhaustiva" dels diferents espais de la localitat. 

L’informe de valoració s'ha dividit en sis àmbits, essent la secció de parcs i jardins, relacionada amb la caiguda d’arbres i branques i l’esllavissada de terres a la carrera de Torre-romeu, la que registra el gruix d'incidències. Precisament, aquest darrer cas, s'ha elevat en més de 141.000 euros.
 

Els treballs per la retirada d'elements a la via Foto: Juanma Peláez



Un altre dels aspectes més costosos de la borrasca està vinculat amb els contenidors i altres aspectes de neteja viària. En aquest sentit, una primera estimació ha apuntat que es van haver de recol·locar 400 unitats i es van trencar 300 tapes. Això s'ha traduït en un cost d'uns 60.000 euros.

Hi ha d'altres aspectes recollits com ara afectacions a l'enllumenat, la senyalització viària i les afectacions a l'Escola Joanot Alisanda, que va suspendre un dia d'activitat acadèmica, i a un dels accessos a la Biblioteca Sud, entre d'altres.