Fernàndez i Serracant: «L'operació no té cap mena de problema ni cosa fosca»

Asseguren que el preu taxat inicialment de l'Artèxtil era de 3,7 milions d'euros i se'n van pagar 3,2

Els actuals regidors del ple, Fernàndez i Serracant
Els actuals regidors del ple, Fernàndez i Serracant | Albert Hernàndez
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:49h
Els dos exalcaldes de Sabadell del darrer mandat, Juli Fernàndez i Maties Serracant, han defensat la "transparència" i que el "pelotazo" de la compra d'Artèxtil "no té cap mena de problema ni cosa fosca". Així s'han expressat aquest dimarts en una roda de premsa, després que es conegués la notícia, i amb aquesta voluntat, com han ressaltat, "de donar explicacions".

Serracant ha detallat el funcionament a l'hora d'anar "a comprar béns immobles", ja que calen informes que determinin "els preus màxims i mínims". A partir d'aquí, es comença un procés de negociació. En aquest sentit, com ha assenyalat Fernàndez, el preu era de 3.766.000 euros i per això, com han remarcat els exbatlles, es tractava d'un preu "per sota de mercat", perquè, com han recordat, finalment es van pagar 3,2 milions d'euros.  

Tant un com altre han subratllat la "validesa i solidesa" d'aquest informe "i no de cap altre", donant credibilitat a la xifra fixada. A la vegada que Fernàndez ha dit que "desconec" si existeix algun mecanisme per conèixer els preus pagats per l'anterior propietari, tenint en compte l'immoble que es tractava. Serracant ha dubtat dels 500.000 euros de compra prèvia, perquè "segons els càlculs fets, serien 100 euros el metre quadrat".

Transacció prèvia a la compra  

L'actual regidor d'ERC ha posat èmfasi en què la investigació dels Mossos d'Esquadra és prèvia a la compra del consistori i és sobre un presumpte delicte de blanqueig de capitals. Ho ha comparat amb un altre edifici proper a la zona, la Caserna de la Guàrdia Civil, que "en el seu dia es va valorar en tres milions d'euros". 

Ha deixat molt clar que "si hagués tingut qualsevol indici" ho hauria denunciat i ha insistit que "no té cap mena de vinculació" amb l'Ajuntament. 

Serracant ha criticat que s'aprofiti el tema per "fer demagògia política", perquè, com ha manifestat, "més que mal a nosaltres, es posa en entredit la capacitat i qualitat dels tècnics" de l'administració local. Ha suggerit que s'aprofiti el cas per "modificar" aquests tipus de procediments que, com ha apuntat, suposadament serveixen per blanquejar diners.