Els Mossos investiguen com un «pelotazo» la venda de l'Artèxtil

La compra, a càrrec de l'anterior mandat, va ser per 3,2 milions d'euros a un membre d'una família vinculada al narcotràfic, que li va costar mig milió d'euros

La fàbrica Artèxtil
La fàbrica Artèxtil | Juanma Peláez
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:29h
Els Mossos d'Esquadra estan investigant un "pelotazo" per la venda d'una part de l'Artèxtil a l'Ajuntament de Sabadell. Així ho ha avançat El Periódico de Catalunya i ho ha confirmat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. Segons aquesta informació, la compra va anar a càrrec d'Amadeo M. M., conegut com a Lele, membre del "clan Jodorovich", que està relacionat amb el narcotràfic.

Va adquirir, el març de 2017, aquesta parcel·la a canvi de 500.000 euros de la Inmobiliaria Europea Manet, que aleshores estava en concurs de creditors, quan la mateixa empresa la va tasar, dins el seu pla de liquidació, en més de 2,9 milions d'euros. Un any i mig després van fer la venda per 3,2 milions d'euros al consistori

El rotatiu ha apuntat que va guanyar un 500% de la seva inversió, en embutxacar-se 1,75 milions d'euros dels 2,7 del benefici total. L'empresa, per la seva banda, la constructora Suenty Premium, que també va participar en l'operació, se'n va endur 950.000 euros. Amb aquest benefici, i tal com ha precisat, va continuar "els negocis urbanístics" amb la compra de terrenys a la urbanització de Costa-Cunit, a Cubelles, i a Sant Quirze del Vallès, tot i que la policia catalana no descarta més adquisicions.   

L'Ajuntament demana explicacions 

Gibert ha garantit "tres línies d'actuació", una primera encaminada a "recuperar" l'import "escandalós" pagat de més i en aquest sentit, s'ha referit al particular que ho va vendre com l'opció idònia. La segona es demanar un informe tècnic als serveis municipals, perquè "es mirin tots els expedients amb lupa" i la tercera, i última, requerir "explicacions" a l'anterior equip municipal. Concretament, el que aleshores era alcalde, Maties Serracant, i el tinent d'alcalde, Juli Fernàndez. 

El primer tinent d'alcaldessa ha subratllat que "en mitja hora" han pogut comprovar aquest augment "injustificable" del preu de compra, gràcies "al rastre tributari" que deixen aquestes operacions. Per això, ho ha qualificat "com una mala gestió", tot i que ha descartat demanar-los responsabilitats, encara que "electoralment", ha assenyalat, "ho han pagat amb un canvi de govern". 

Gibert ha comentat que aquesta investigació dels Mossos no afecta"o no paralitza el que s'hi pugui fer" a l'Artèxtil.  

Cs i JxS també volen aclariments 

També s'han pronunciat els dos partits de l'oposició, Cs i Junts per Sabadell (JxS), que han demanat aclariments per aquesta informació. La formació taronja vol que "s'aclareixin les circumstàncies" de l'operació, mentre que JXS ha avançat, a través d'una piulada, que ho durà a la Comissió de Transparència.