​Les famílies de l’Escola Samuntada adverteixen del perill d’obrir una segona línia al centre

El Departament d’Educació farà públic els plans, un cop s’hagin reunit amb la comunicat educativa i l’Ajuntament

L'Escola Samuntada de Sabadell
L'Escola Samuntada de Sabadell | AMPA Samuntada
NacióSabadell
28 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:46h
L’AMPA Samuntada ha advertit del perill que suposa obrir una segona línia al centre, tal com ha indicat, pretén el Departament d’Educació de cara al curs vinent. “Posaria en risc la seguretat i el benestar dels estudiants. Faria inviable el projecte educatiu”, ha assegurat en un comunicat.
 
A més de fer trontollar aquesta filosofia del centre, perquè “ha estat un dels casos d’èxit” del programa Magnet de la Fundació Jaume Bofill, una iniciativa innovadora que lluita contra la segregació escolar, també suposaria una massificació de les instal·lacions. L’augment de dos bolets a P3, els darrers dos cursos, ha suposat que “alumnes d’infantil facin classes en aules de primària no adaptades”.

Així com també, “s’ha perdut l’aula polivalent” i el servei de menjador “s’hauria de donar a 300-400 comensals en un espai amb cabuda per a 80”. A la vegada, hi ha "problemes greus de seguretat i accessibilitat" i que amb aquesta segona línia s'incrementaria.   Les famílies han recordat que, en una reunió el curs passat, amb el director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, va garantir que “l’escola es quedaria com estava i que no superaria mai els 11 grups entre infantil i primària”, una xifra que han assolit. A més, han afegit que des de l’organisme públic “han reconegut que l’opció d’ampliar el centre a dues línies està sobre la taula”.
 
Des del Departament d’Educació no s’han pronunciat, ja que, com han subratllat, aquesta setmana Viñas té programades reunions amb l’Ajuntament de Sabadell i la comunitat educativa. De fet, aquest dimarts hi ha una reunió a la seu de Serveis Territorials, a Sabadell, on s'ha convocat una concentració i on ja hi van anar per presentar 280 instàncies de rebuig aquesta mesura.