Sabadell avalua els danys del temporal per demanar ajudes al govern espanyol, Generalitat i Diputació

El consistori activarà el pla de contingència per casos d'emergències

Els treballs per la retirada d'elements a la via
Els treballs per la retirada d'elements a la via | Juanma Peláez
27 de gener del 2020
Actualitzat a les 16:18h
L'Ajuntament de Sabadell està avaluant els danys ocasionats pel temporal i demanar ajudes al govern espanyol, Generalitat i Diputació de Barcelona. Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. La voluntat és "reparar i tornar a la normalitat el més aviat possible" tot els que s'ha malmès, des del passat dilluns i fins divendres, quan es va donar per tancat el pas de la borrasca. 

En aquest sentit, ha apuntat que la carretera de Torre-romeu segueix amb un únic carril de circulació "per precaució", ja que s'ha d'actuar sobre "un talús molt important". En aquest cas, com ha dit, es tracta d'una via que és competència de l'entitat supramunicipal. També ha urgit al Departament d'Educació actuar per "la reparació definitiva" de la coberta de l'Escola Joanot Alisanda, que dimarts passat va haver de suspendre l'activitat acadèmica per seguretat. 

Gibert ha repassat les incidències a la ciutat al llarg de la setmana passada, recollides per la Policia Municipal de Sabadell, en què van caure 78 arbres i 38 branques. Per això, ha remarcat que s'està inspeccionant la ciutat davant d'exemplars que amenacin de caure. 
 

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell Foto: Juanma Peláez


El tinent d'alcaldessa també ha comentat que el consistori compta amb un fons de contingència -de 200.000 euros- que s'activa per casos d'emergències com el que s'ha viscut aquesta darrera setmana, tot i que no té perquè utilitzar-se al complet. 

Gairebé 300 trucades a emergències 

A banda de les intervencions policials també hi ha hagut incidències en les quals han intervingut Espai Públic, l'Operació Fred -atenció a les persones que viuen al carrer- i les trucades que els ciutadans han fet a Bombers i d'altres cossos, entre d'altres.

El pas del temporal s'ha traduït a Sabadell amb 296 trucades al telèfon d'emergències, el 2,05% del total de les que s'han produït a tot Catalunya fins al migdia d'aquest dijous, quan la borrasca ja ha desaparegut i fins i tot s'han obert clarianes a la ciutat.

Això ha suposat més d'un centenar d'incidències relacionades amb la caiguda d'arbres i branques, també de tendals, cablejat, persianes, així com actuacions de caràcter preventiu en façanes, entre d'altres elements susceptibles de caure a la via pública.

Esllavissada a la de zona de la Clota Foto: Juanma Peláez

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell Foto: Juanma Peláez

L'arbre caigut aquest dijous a Sol i Padrís Foto: Dani Sánchez