habitatge

​La Crida veu manca de «neutralitat» en l’elecció del Col·legi d’Arquitectes per examinar els pisos de Merinals

Recorda que en l'anterior mandat els serveis jurídics van advertir que es podia incomplir la normativa amb aquesta adjudicació

per NacióSabadell , 26 de gener de 2020 a les 11:00 |
Un dels blocs del barri de Merinals | Albert Hernàndez
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de gener de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Crida per Sabadell ha carregat contra l’acord, signat a tres bandes entre veïns de Merinals, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell, que suposa, entre d’altres coses, que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) sigui l’encarregat d’elaborar l’estudi que determini si els 170 habitatges pateixen patologies estructurals. La formació ha assegurat que el COAC “no pot garantir la neutralitat” , ja que s’ha “escollit a dit”.
 

El partit ha recordat que la regidora d’Habitatge del passat mandat, Glòria Rubio (Crida), va advertir que “el tràmit jurídic de la contractació directa amb el COAC no compleix amb els requisits de l’administració pública”, subratllant que era un missatge dels serveis jurídics municipals. Cosa que va fer que l’Agència de l’Habitatge abandonés les negociacions.

 

A més, ha apuntat, que el novembre de 2018 des del consistori sabadellenc es va demanar oferta a diversos perits mediadors del COAC i des de l’òrgan del Govern es va amenaçar que “únicament acceptaria la mediació del COAC com a institució”. Per això ha considerat que “no es garanteix la imparcialitat” per les “estretes relacions” i que “semblen derivar-se de l’obsessió” de l’Agència perquè els arquitectes catalans siguin els responsables.  
 
També ha criticat que l’anunci sobre l’elaboració d’aquest estudi ha arribat set mesos més tard i “sense haver rebut cap explicació raonada”, ha reblat.  

 

Participació