​Impuls a la indústria 4.0

Govern i la Fundació per la Indústria signen un conveni de col·laboració

La signatura de l'acord
La signatura de l'acord | Fundació per la Indústria
NacióSabadell
25 de gener del 2020
La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca, han signa un conveni per impulsar i promocionar la indústria 4.0, amb la voluntat de millorar la competitivitat del sector, no només a la ciutat i els seus voltants també a Catalunya.
 
Chacón ha assenyalat que “la integració de les tecnologies d’aquest àmbit determinen la competitivitat de l’empresa i dels territoris” i ha apuntat cap a les pimes per fer “aquesta revolució”. Ha subratllat “la importància de la digitalització, però cal integrar-la en la seva estratègia”.
 
Roca ha explicat que la Fundació “ajudarà” les empreses a fer aquest salt, no només amb “les eines tecnològiques”, també ho faran amb l’acompanyament en el canvi cultural i de mentalitat.

Programes d'impuls

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la direcció General d’Indústria i de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa, ACCIÓ, va llançar, el passat mes de novembre, el programa ProACCIÓ 4.0 per sensibilitzar, acompanyar i assessorar les companyies catalanes. Es preveu que en els propers tres anys 1.000 firmes utilitzin els serveis i programes d’aquesta nova iniciativa.

Per la seva banda, la Fundació per la Indústria està impulsant, conjuntament amb altres partners, entre ells Fepime -la branca de la petita i mitjana empresa de Foment del Treball- el “Programa de mobilització de la PIME industrial per adaptar-se a la Indústria 4.0”.