L'Any de la Colla de Sabadell tanca l'aniversari amb més d'un centenar d'actes arreu del país

Aquest diumenge es farà un vermut de cloenda

La Colla de Sabadell, en una representació teatral.
La Colla de Sabadell, en una representació teatral. | ACN
NacióSabadell
25 de gener del 2020
El febrer de 2019 es va presentar oficialment l'Any de la Colla de Sabadell. Passat aquest temps s'han dut a terme 109 actes diversos relacionats amb aquest grup d'intel·lectuals, tant a la ciutat vallesana com a d'altres poblacions del país. 

Entre les cites dutes a terme al llarg de 2019 ha destacat la celebració la realització del documental Estem voltats de pocavergonyes, la publicació L’any que ve no l’altre -amb 45 autors entre els quals Enric Casasses, Ramon Solsona, Narcís Comadira i Màrius Serra, entre d'altres-, l'exposició Sabadell, up to date?, itineraris, lectures -algunes de les quals, dramatitzades-, conferències, taules rodones i concerts, entre altres.

Però la commemoració no serà una simple organització d'activitats, també deixarà material com ara l’opuscle La Colla de Sabadell, el grafit a l’Institut Escola Industrial, una col·lecció de punts de llibre, una placa commemorativa a la casa on hi havia hagut el Casino dels Senyors, les samarretes amb el lema Com el Vallès no hi ha res, com també exemplars impresos de La fulla salau i facsímils dels romanços que els membres de la Colla van publicar entre el 1920 i el 1922.

Aquest diumenge es farà la cloenda de l'Any de la Colla de Sabadell amb un vermut a la plaça de Marquilles i el carrer d'en Font. Un esdeveniment que serà molt semblant a com es va tancar l'Any Joan Oliver el 2016. Comptarà amb els actors sabadellencs Josep M. Roviralta i Jep Barceló, que llegiran textos de membres de la Colla; Ignasi Roda, que cantarà tres dels romanços que ha musicat aquest any amb lletra de Joan Oliver i Francesc Trabal, i Corrandes Són Corrandes.