La Policia Municipal de Sabadell registre prop de 120 incidències pel temporal

S'han registrat un total de 296 trucades al telèfon d'emergències

La passarel·la, al carrer riu Ripoll amb el Molí Tres Creus.
La passarel·la, al carrer riu Ripoll amb el Molí Tres Creus. | Policia Municipal.
NacióSabadell
24 de gener del 2020
La llevantada d'aquests últims dies ha registrat fins a 120 incidències relacionades amb desperfectes o estralls en el seu pas per Sabadell. Segons informa la Policia Municipal de la ciutat, el total de les incidències han sigut des del dilluns 20 de gener a les sis del matí fins aquest divendres 24 de gener, a la mateixa hora.

L'Ajuntament també alerta que a banda de les intervencions policials també hi ha hagut incidències on ha intervingut Espai Públic, l'Operació Fred, o les trucades que els ciutadans han fet a Bombers o altres cossos, etc.

El pas del temporal s'ha traduït a Sabadell amb 296 trucades al telèfon d'emergències, el 2,05% del total de les que s'han produït a tot Catalunya fins al migdia d'aquest dijous, quan la borrasca ja ha desaparegut i fins i tot s'han obert clarianes a la ciutat.

Això ha suposat més d'un centenar d'incidències relacionades amb la caiguda d'arbres i branques, també de tendals, cablejat, persianes, així com actuacions de caràcter preventiu en façanes, entre d'altres elements susceptibles de caure a la via pública. En total, segons dades de l'Ajuntament, s'han registrat 78 arbres caiguts i 38 relacionats amb branques.

Esllavissada a la de zona de la Clota Foto: Juanma Peláez

La baixada del riu Ripoll al seu pas per Sabadell Foto: Juanma Peláez

De fet, l'efecte de la llevantada ha seguit generant problemes, malgrat haver-se donat per acabada. I aquest dijous al migdia ha caigut un arbre a tocar del Pavelló Municipal d'Esports.

L'arbre caigut aquest dijous a Sol i Padrís Foto: Dani Sánchez


El més destacat, però, ha estat el tall de la carretera de Torre-romeu i la de Castellar aquest dijous al matí, després de les intenses pluges, especialment caigudes durant la matinada. Així com la suspensió de l'activitat acadèmica a l'Escola Joanot Alisanda per dimarts, ja que va volar part de la coberta i es va optar per anul·lar les classes per seguretat.

A més, també va suposar, hores després de declarar-se els avisos de Ventcat, Neucat i Inuncat, el tancament de parcs i accessos als parcs i boscos com ara, la zona arbrada del Parc Taulí, el bosc de la Concòrdia i el de Ca n’Oriac, la plaça Taulí, el Parc de la Romeua i el Parc Catalunya. També es va optar, davant la crescuda del riu Ripoll, tancar els accessos al riu Ripoll.   

Els treballs per la retirada d'elements a la via Foto: Juanma Peláez