Sabadell, primera ciutat de l'Estat amb més llambordes «stolpersteine»

Es col·locaran 36 i sumaran un total de 61

Imatges de llambordes que s'han col·locat a la ciutat
Imatges de llambordes que s'han col·locat a la ciutat | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
24 de gener del 2020
Sabadell es convertirà en la ciutat de l’Estat amb més llambordes stolpersteine té col·locades a la via pública. Ho farà quan, aquest cap de setmana (dissabte de 9 a 18.30 hores i diumenge de 9 a 13 hores), s'instal·lin un total de 36, que durant el darrer mes s’han exposat al Museu d’Història, i sumaran un total de 61.

Es farà a través d'una ruta per la ciutat, amb familiars i representants del Memorial Democràtic. Així, es completa l’homenatge a tots els seus deportats als camps nazis entre 1940 i 1945.

A més, esdevé l’única població de l’Estat que ha col·locat dues stolpersteine que homenatgen altres víctimes del nazisme que no van ser deportades, les germanes Masachs durant la massacre a Oradour-sur-Glane. Aquestes dues se sumen a les 23 col·locades per la localitat. 

Aquesta cita culminarà dilluns, coincidint amb el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, quan es posarà la darrera de les llambordes a la plaça de Montserrat Roig i correspon a Antonio Aguilar Sánchez, del qual es desconeix on va viure a Sabadell.